Dossiers Voeding
-
Multidisciplinaire voedselinnovatie
Om tot succesvolle productinnovatie te komen is een multidisciplinaire aanpak essentieel. Samenwerking tussen stakeholders van verschillende... -
Plantaardige eiwitbronnen
Om de groeiende wereldbevolking op onze beperkte landbouwgrond van eten te kunnen voorzien, zal een eiwittransitie moeten plaatsvinden. Eiwittransitie... -
Procesoperator Voeding
Een procesoperator in de voedingsmiddelenindustrie heeft een verantwoordelijke, boeiende en afwisselende baan. Hij (of zij) beschikt over een brede... -
Procestechnologie
Procestechnologie is het omzetten van grondstoffen naar een eindproduct op industriële schaal. -
Regionaal Voedsel
Regionaal voedsel ofwel 'Local for local', dat betekent produceren, verwerken en consumeren in dezelfde regio. Een regionale afzet van producten biedt... -
Techniek voorbeeld
Bij techniek gaat het over de machines. De machines en techniek zijn vaak voor verschillende producten en in verschillende branches hetzelfde. -
Technologie per branche
In dit dossier staan de bronnen gesorteerd per branche. Per branche vind je informatie over hoe het eindproduct gemaakt wordt. -
Veranderend eetpatroon
De trends in voedselland volgen elkaar in snel tempo op. Gezond, duurzaam, natuurlijk, gemak, out of home en fairtrade zijn enkele trenditems die we... -
Verwaarden van reststromen
Een derde deel van al het geproduceerde voedsel wordt niet gegeten. Wereldwijd gaat het jaarlijks om 1,3 miljard ton verspild voedsel. Dat is... -
Vlees(vervangers) & Vis
De vleesindustrie bestaat voornamelijk uit varkens- en pluimvee. Maar ook runderen, schapen en wild horen bij de vleessector.