Meer nieuws
-
Gezonde voeding met vis en schelpdieren
14 mei 2021 - Het eten van vis- en schelpdieren levert bewezen gezondheidsvoordelen. Als je kijkt naar wat de gemiddelde Nederlander eet, zouden we veel minder... -
Een boycot op vis gaat de oceanen niet redden
19 april 2021 - De Netflix-documentaire Seaspiracy staat in de top 10 van meest bekeken films op het streamingplatform. De boodschap is duidelijk: om de zeeën te... -
Olie en eiwitten uit visafval
25 maart 2021 - Viskoppen, visgraten en andere restproducten van vis kun je vermalen tot vismeel. Maar je kunt er ook visolie en eiwitten uithalen die geschikt zijn... -
Bereid je voor op de Omgevingswet
16 maart 2021 - De nieuwe omgevingswet, die vanaf 1 januari 2022 in werking treedt, is vooral een bundeling en stroomlijning van de bestaande wet en regelgeving. In... -
Effecten klimaatverandering in de Noordzee: meer biomassa tong, maar kleinere aantallen
4 maart 2021 - De Noordzee warmt op en wat doet dat met vissoorten? Marien ecoloog Karen van de Wolfshaar testte onlangs drie scenario’s van klimaatverandering... -
Nieuwe mosselbanken in Waddenzee weten zich te handhaven
2 maart 2021 - Wageningen Marine Research bestudeert al meer dan 25 jaar de ontwikkeling van een aantal droogvallende mosselbanken in de Nederlandse Waddenzee. In... -
Naar een robuust Markermeer
1 februari 2021 - Met een natuurlijker peilbeheer en meer moeraszones kan het Markermeer uitgroeien tot een gezonder functionerend meer. De aanleg van de Marker wadden... -
De ruwe haai is terug in Nederland
6 januari 2021 - De ruwe haai - een soort die wereldwijd voorkomt - wordt steeds vaker aangetroffen in Nederland: in de Oosterschelde en in de Waddenzee. De soort... -
Ontwikkeling Europese aquacultuur stagneert
12 december 2020 - De EU heeft verschillende subsidieprogramma’s voor de ontwikkeling van de aquacultuursector. Maar dat heeft niet geleid tot een hogere... -
Genetische monitoring en behoud van aquatische genetische bronnen
23 september 2020 - Het Global Plan of Action voor aquatische genetische bronnen van de Wereldvoedselorganisatie van de Verenigde Naties (FAO) vraagt om implementatie op...