Over Groen Kennisnet

Met meer dan 300.000 digitale vrij toegankelijke kennisbronnen is Groen Kennisnet de grootste Nederlandstalige verzameling actuele en betrouwbare kennis­bronnen voor het domein voedsel en groen.

Groen Kennisnet faciliteert bedrijven, onderzoekers, docenten en studenten bij het ontsluiten, zoeken en vinden van kennisbronnen, leermateriaal en onderzoeksresultaten op het gebied van voedsel en groen en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie.

De beoogde gebruikers zijn agrarsich ondernemers, docenten en studenten in het groen onderwijs (aoc's, groene hbo en WUR) en ook iedereen die op zoek is naar groene kennis. Om gebruikers wegwijs te maken in de mogelijkheden verzorgt Groen Kennisnet workshops.

Het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) ziet Groen Kennisnet als de plek om groene kennis te ontsluiten zoals onderzoeksresultaten of leermateriaal. Groen Kennisnet zorgt dat kennis publiek beschikbaar is, goed gevonden kan worden en niet verloren gaat aan het einde van een project.

Wil je als project weten wat de mogelijkheden zijn om je project- of onderzoeksresultaten te delen, neem dan contact op met servicedesk@groenkennisnet.nl.

Wil je als docent kennis delen met Groen Kennisnet, lees dan ons infoblad of ga meteen naar het online formulier om een informatie- of kennisbron aan te bieden.