Nieuws

Studentenproject start in Holwerd

Gepubliceerd op
4 april 2017

Twee jaar lang gaan studenten van Hogeschool In Holland, Van Hall Larentstein en Nordwin College onderzoeken welke best practices en nieuwe kansen voor toerisme en natuur het best passen bij Holwerd aan Zee. Vrijdag 31 maart was de kick-off van het project Vitale Kustzones.

Veel plekken op het vaste land zijn de verbinding met de zee kwijt. Die verbinding herstellen of vernieuwen kan bijdragen aan de leefbaarheid.  Dat moet dan wel passen bij de aard en schaal van Holwerd.  

Studenten van de drie scholen zullen in in het project Vitale Kustzones - - Holwerd aan Zee de komenende maanden regelmatig  door het dorp of over de kwelder lopen. Gemeente Dongeradeel, Stichting Holwerd aan Zee, Staatsbosbeheer en It Fryske Gea zijn partner in het project van van het KennisCentrum Natuur en Leefomgeving (KCNL). 

Studenten komen vaak met nieuwe idee├źn merkt Jan Zijlstra van Holwerd aan Zee. Afspraak is dat er regelmatig een presentatie zal worden gegeven waar de bewoners van de regio worden uitgenodigd om in gesprek te gaan over de haalbaarheid van hun suggesties. In juni is de eerste keer.

(Bron Foto: Jan Zijlstra)